YALOVA / MERKEZ - Yalova Anadolu Lisesi

Yılmaz ÖZTEKİN - Müdür

Batman İli, Hasankeyf İlçesi´nde 20.02.1972´de doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Hasankeyf´te; lise öğrenimini Batman Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümünde 1989´da tamamladı. Daha sonra başladığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeki lisans eğitimini 2000 yılında bölüm birinciliği derecesiyle tamamladı. 2000-2003 yılları arasında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Türk Halk Edebiyatı Bilim Dalı´nda "Van Kırgızları´nın Tarihi Kişiler Hakkındaki Ağıtları İnceleme - Metin 2003" konulu teziyle halkbilimi uzmanı oldu ve  Yüksek Lisans derecesi aldı. Çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanan makale, şiir ile inceleme yazıları yanında,  yayınlanmış üç kitabı da bulunmaktadır. 03 Temmuz 2019 tarihinden itibaren okulumuzda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başlamıştır. Okul Müdürünün emekli olmasından dolayı 07.02.2023 tarihinden itibaren Okul Müdür V. olarak görevlendirilmiştir.